Välkommen till vår informationssajt!

Migrering till GEOSECMA for ArcGIS 11.1.

Nu är det dags för vår nya generation av GEOSECMA for ArcGIS! Vi byter underliggande teknologi i GEOSECMA till ArcGIS Enterprise version 11.1 och byter GEOSECMAs desktop-klient från ArcMap till ArcGIS Pro version 3.1. 

Det innebär att du som användare får tillgång till allt ifrån vassaste teknologin i underliggande ArcGIS-plattform till moderna och användarvänliga gränssnitt, smartare arbetsflöden och en mängd ny funktionalitet. Vad sägs om exempelvis inbyggt stöd för 3D?Löpande information till dig som kund och användare

Vi förstår att migreringen av GEOSECMA till ny underliggande plattform väcker såväl nyfikenhet som frågor hos dig. Därför har vi skapat denna informationssajt som uppdateras löpande. Här hittar du en gedigen informationssamling med ett stort antal filmpresentationer.


Nya GEOSECMA for ArcGIS 11.1

Nu byter vi underliggande teknologi i GEOSECMA till ArcGIS Enterprise. Ta del av våra filmpresentationer för att få veta mer om:

  • Fördelar med GEOSECMA for ArcGIS 11.1
  • Förbättrad användarupplevelse i användargränssnitten desktop och mobilt
  • Nyheter i systemadministration som leder till minskad tidsåtgång och effektivare arbetssätt
  • Ny generation av modulerna Fastighet och Befolkning

Länk - till undersida med filmpresentationer


Så förbereder ni er kommande migering på bästa sätt

Tips till dig som är GEOSECMA Systemansvarig/GIS-samordnare:

Din organisation kan säkra förberedelser samt kompetensuppbyggnad i god tid innan det är dags för er installation av GEOSECMA for ArcGIS 11.1. Därigenom får ni en smidigare och enklare migrering och kan snabbare nyttja alla kapaciteter som vår nya generation av GEOSECMA medför. 

Migrering - checklista

Framtidens VA-system är här

Nu är vi i mål! Vi lovade att utveckla Sveriges första VA-system som är rustat för morgondagens behov. Och till sommaren är vi redo att börja leverera återstående delar i vår nya GEOSECMA för VA - ersättaren till befintliga GEOSECMA Ledning VA.

Tidigare har vi lanserat modulerna GEOSECMA VA Förnyelseplanering och GEOSECMA - Ledningskollen/ledningsägareNu lanserar vi återstående moduler: GEOSECMA VA samt GEOSECMA VA Drift och Underhåll. 

Länk - till undersida med filmpresentationer om nya VA-moduler och tips på förberedelser

Nya GEOSECMA VA Drift och Underhåll

Ny generation av GEOSECMA Karta

I nya GEOSECMA Karta kommer du som användare att kunna dra nytta av senaste versionen av ArcGIS Pro. Varför är de nya möjligheter som finns i nya generationen av GEOSECMA Karta så viktiga? 

Givetvis innebär de stora fördelar och förbättringar för dig som användare avseende såväl funktionalitet som användargränssnitt. Det innebär exempelvis att du kan visualisera, lagra och analysera i 2D och 3D - samtidigt. Mycket av nyheterna relaterar också till nya krav och rekommendationer från myndigheter. 

Länk - till undersida med filmpresentationer om nya generationens GEOSECMA Karta

Nya GEOSECMA Karta

Releaseplan 2023

I juni genomförs pilotinstallationer hos ett antal av våra kunder. 

I september påbörjas sedan full utrullning till alla kunder av:

  • Uppdatering och migrering till GEOSECMA for ArcGIS 11.1
  • Nya generationer av modulerna GEOSECMA Fastighet, GEOSECMA Befolkning, GEOSECMA Karta, GEOSECMA LVDB, GEOSECMA VA samt GEOSECMA VA Drift och Underhåll

2024 - övriga moduler migreras

Under 2024 migreras resterande verksamhetsmoduler till GEOSECMA 11.1. 

Håll dig uppdaterad om releasetillfällen och planerat innehåll via GEOSECMA Releaseplan 

Releaseplan

Behöver din organisation hjälp?

Vi har tagit fram ett paket av tjänster för att hjälpa er i migreringsresan till GEOSECMA 11.1. avseende både nödvändiga förberedelser samt kompetensuppbyggnad.

Se våra tjänstepaket


Webbinar-serie: Så går migrering till

Gå till vår webbinarsida - här hittar du information om vår webbinar-serie, innehåll, presentatörer, aktuella datum samt länk till anmälan. Varmt välkommen! Har du frågor?

FAQ

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.