Publicerad 2021-06-09

Grattis Bodens kommun - skarp leverans av detaljplaneinformation till Lantmäteriets Nationella geodataplattform


Bodens kommun gör det igen! De var den första av Sveriges kommuner att, i samarbete med Lantmäteriet, leverera digitala detaljplaner till den Nationella geodataplattformen med lyckat resultat. Boden var även den kommun som var först ut med att ansluta sig till den Nationella geodataplattformen. Och efter att ha skrivit avtal med Lantmäteriet så har de denna vecka gjort Sveriges första skarpa leverans av detaljplaneinformation på egen hand till geodataplattformen. Och med godkänt resultat från Lantmäteriets sida. Stort grattis säger vi till Bodens kommun - fantastiskt bra jobbat!

Hur fungerar det och vilka regler gäller?

Boden använder GEOSECMA Fysisk planering för att leverera sina digitala detaljplaner till geodataplattformen. Kommuner bör leverera detaljplaner digitalt till Lantmäteriets nya nationella geodataplattform från och med den 1 januari 2022. Detta avser planer som påbörjas från detta datum. Planer som påbörjats före årsskiftet behöver sålunda inte levereras till Lantmäteriet.


Se kortfilm - så fungerar det

Se vår kortfilm om du vill veta mer om hur leverans av detaljplaner fungerar mellan GEOSECMA Fysisk planering och Lantmäteriets geodataplattform!

Fler länktips


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.