Publicerad 2023-03-14

Spännande nyheter i vårens release av ArcGIS Urban!

Låt oss presentera ett urval av dem

Esri Inc har just lanserat den senaste versionen av ArcGIS Urban – modelleringsverktyget som på ett unikt sätt bidrar till att utveckla kommunal verksamhet inom fysisk planering.

Se våra korta filmklipp där vi presenterar fyra spännande nyheter och hur du kan nyttja dem för att underlätta ditt arbete!

ArcGIS Urban lämplighetsanalys 3D


Ny funktionalitet för visualisering och presentation

  • Nu har du möjlighet att presentera scenarier för planering med skräddarsydda popup-fönster som visualiserar byggnader och fastigheter utifrån parametrar såsom beräknade arbetstillfällen, nya invånare, byggrätt och planerade volymer. Den nya funktionaliteten gör det enkelt för dig att jämföra befintlig och planerad bebyggelse. 
  • Med inbyggda genvägar till applikationer såsom ArcGIS StoryMaps, ArcGIS Experience Builder och ArcGIS Instant Apps kan du enkelt skapa visuellt tilltalande applikationer i 3D för medborgare och beslutsfattare – med bara några få knapptryck!


Utökade möjligheter för lämplighetanalys

  • Nu finns dina lämplighetsanalyser tillgängliga i lagerhanteringen för respektive fastighets lämplighet. Det innebär att du enkelt kan tända och släcka resultatet av analysen när du så önskar, istället för att behöva spara din analys i ett specifikt scenario. 
  • Användarvänligheten har också förbättras genom att du nu kan byta scenario samtidigt som du redigerar lämplighetsanlysen.


Spara lagers synlighet mellan sessioner

  • I den nya versionen kommer synligheten för lager sparas i din webbläsare mellan sessioner. Det innebär att samma lager som är tända när du stänger ner ArcGIS Urban kommer att vara förtända när du öppnar din modell på nytt i samma webbläsare.


Redigera flera våningsplan i ett och samma steg

  • Nu kan du på ett smidigt sätt redigera flera våningsplan samtidigt! Markera de våningar som du vill redigera och ändra deras värden, såsom för användning och våningshöjd, i ett och samma steg. 


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.