Publicerad 2022-07-05

Nya möjligheter i sommarens release av ArcGIS Urban!

Vi presenterar ett urval av nyheterna

Esri Inc har just lanserat den senaste versionen av ArcGIS Urban – modelleringsverktyget som på ett unikt sätt bidrar till att utveckla kommunal verksamhet inom fysisk planering.

Låt oss presentera fem av nyheterna!

Nyheter i ArcGIS Urban juni release 2022

Topp 5 nyheter för kommunal samhällsplanering

1. Presentera webbscener i ArcGIS StoryMaps och andra appar

Nu kan du exportera planer och projekt tillsammans i en webbscen och publicera den i ArcGIS StoryMaps, ArcGIS Experience Builder eller andra appar utanför ArcGIS Urban. 

Använd möjligheten för att till exempel skapa en ögonblicksbild över pågående planer eller presentera projekt för en specifik del av kommunen.

ArcGIS Urban angra funktion Planer

2. Ny möjlighet att ångra redigering av planer

Nu kan du som planförfattare även ångra redigering av planer – en efterfrågad funktion som tidigare enbart var möjlig för projekt! 

Den nya funktionen kan användas vid såväl redigering av geometrier som vid ifyllning av värden i dashboard och synpunkter.

ArcGIS Urban funktion redo undo ångra

3. Utökade möjligheter för stilsättning och visualisering

Den nya versionen ger dig utökade möjligheter att stilsätta zoner och markanvändning i Planer. Något som underlättar om du vill visualisera områden som ska rivas eller om du önskar visa både planerad markanvändning och utredningsområden i planprogram eller FÖP. 

ArcGIS Urban stil visualisering

4. Ny dialogruta underlättar redigering

Med den nya dialogrutan går det nu enkelt och snabbt att komma åt funktionen för att redigera zoner och markanvändning (se bild).

ArcGIS Urban stilsattning planer dialogruta

5. Vyer exporteras som bilder

Vyer exporteras nu som bilder med automatik när du gör export av ett scenario som webbscen från Planer. En efterfrågad funktion som underlättar presentation av planer och projekt från olika perspektiv.

ArcGIS Urban nyhet vyer visningspunkter export

Produkttillgänglighetsmall för ArcGIS Urban

Esri Inc analyserar hur respektive produkt och app följer internationella tillgänglighetskrav och tillgänglighetsnormer och sammanställer resultatet i utförliga rapporter – så kallade Frivilliga produktillgänglighetsmallar

Nu finns en sådan rapport tillgänglig för ArcGIS Urban – här kan du läsa den: ArcGIS Urban Accessibility Conformance ReportVill du veta mer om ArcGIS Urban?

Vill du veta mer om ArcGIS Urban och hur verktyget kan fungera som en digital stadsmodell och samarbetsplattform i 3D för just din kommun? 

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort!

Jag vill bli kontaktad


Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.