KOM IGÅNG MED STORY MAPS

Med anledning av senaste tidens utveckling av COVID-19 och dess ökade inverkan på vårt samhälle så har vi beslutat att ersätta alla kurstillfällen med distansutbildningar. Mer information finner du här...


Kartor förklarar, förenklar och förtydligar information – dessa egenskaper är centrala i kommunikation. Genom att använda Story Maps i din kommunikation kan du kombinera interaktiva kartor med bilder, filmer, texter och annan typ av media som förstärker ditt budskap. Storytelling har blivit något av ett modeord, men egentligen handlar det om en gammal tradition av att berätta i ord, bilder, symboler och känslor. Engagera medborgaren med interaktiva historier!

folk på torg


Denna workshop vänder sig till dig som vill skapa Story Maps (kartberättelser) för att kommunicera med kolleger, medborgare eller beslutsfattare. Vi visar dig, inspirerande Story Maps från såväl andra kommuner som egenskapade. Vi hjälper dig att tillsammans med övriga deltagare utveckla era idéer till berättelser och på så sätt kommer ni att kunna skapa berättelser som för ut ert budskap till önskad målgrupp. Workshop ges utan kursmaterial och utgår från deltagarnas frågeställningar där diskussion varvas med föreläsning. Målet är att du efter denna workshop skall kunna göra egna kartberättelser både för externt och internt bruk.

Utbildning

Kontakt for utbildning

INNEHÅLL

  • Nyttan med Story Maps
  • Inspiration med goda exempel
  • Skapa Story Map
  • Skapande av karttjänster och webbapplikationer
  • Portal eller ArcGIS online
  • Hur sprider ni era Story Maps?

MÅLGRUPP

Workshopen riktar sig till alla som vill arbeta med Story Maps för att få ut ett budskap till kollegor eller kommuninvånare. Både GIS-administratörer, kommunikatörer och alla som arbetar inom kommun eller kommunalt bolag.

FÖRKUNSKAPER

Grundkunskap i Windows och datorvana

KOMMANDE KURSER


PRIS

Individuellt per kurstillfälle beroende på omfattning och innehåll. Kontakta oss för mer info.

Boka utbildning

Vårens GEOSECMA kurser

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.