Publicerad 2020-09-08

Fyra tunga skäl till Surahammars val av GEOSECMA BelysningSurahammars kommun har nyligen införskaffat GEOSECMA Belysning och har höga förväntningar på modulen. Henrik Hedberg, GIS- och Plansamordnare i kommunen, berättar om varför valet föll på GEOSECMA Belysning.

En gemensam plattform

– Varför vi valde GEOSECMA Belysning handlade om flera olika faktorer. Vi jobbar redan idag med GEOSECMA for ArcGIS, varför det känns självklart att komplettera med ytterligare en verksamhetsmodul. Jag ser även en stor vinst att ha all data lagrad centralt. Då kan man nyttja och samköra all data och inget ligger sparat i något annat system vid sidan om.

Belysning Kungsträdgården

Belysning Slussen

Mobila enheter med liten risk för missförstånd

–  Sen ville vi börja jobba med mobila enheter ute i fält för att slippa papperskartor och handskrivna dokument. Användargränssnittet minimerar risken för missförstånd eftersom man i sin mobila enhet ute i fält kan få information om t.ex vilken stolptyp eller belysningstyp det gäller. När information skrivs på frihand finns ju risken att folk stavar saker lite annorlunda, vilket kan leda till fel registrerad information och försvåra uppföljning

Bättre kostnadskontroll

 – Dessutom kommer vi också kunna ha bättre kostnadskontroll. Vi kommer rent visuellt att kunna visa politikerna var det finns objekt som behöver bytas ut och vad det kostar att byta ut materiel t.ex, vilket även underlättar deras uppdrag.


Allas tillgång till data

 – Vi vill även kontrollera och ha tillgång till vår egen data på ett bättre sätt. Tidigare skickade vi statiska CAD-filer mellan oss och vår leverantör Vattenfall som utförde jobben, en ganska omständlig process vilken dessutom innebar att datat snabbt blev inaktuellt. Med GEOSECMA Belysning får vi en win-win; vi på kommunen ville ha bättre insikt om vad utförarsidan gör och Vattenfall ville ha ett system i vilket kommunen tillhandahåller uppföljning och anläggningsstatus med bra kartfunktionalitet. Systemet har verkligen tagits emot med öppna armar från alla håll.

Länktips

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.