Publicerad 2021-01-22

GEOSECMA for ArcGIS – först ut med att leverera detaljplaner till Lantmäteriets nya nationella geodataplattform!

I förra veckan öppnade Lantmäteriet den första versionen av sin nationella geodataplattform. Syftet med plattformen är att försörja den digitala samhällsbyggnadsprocessen med nationellt standardiserad information.

Redan nu har den första leveransen gjorts av digitala detaljplaner från GEOSECMA Fysisk planering till Lantmäteriets geodataplattform med lyckat resultat! Premiärleveransen innehöll detaljplaneinformation från en av våra kunder, Bodens kommun, som nu är på gång att skriva avtal med Lantmäteriet för att därefter kunna leverera på egen hand.

detaljplan nationell geodataplattform

2021 är ett testår innan nya regelverket börjar att gälla 2022

Det är först från och med den 1 januari 2022 som kommuner måste börja leverera sina detaljplaner digitalt till den nya nationella plattformen. Därför betraktar Lantmäteriet hela 2021 som ett testår där myndigheten vill ha in så mycket information som möjligt för att testa lösningen och identifiera förbättringar.

Alla våra kunder med GEOSECMA Fysisk planering får tillgång till denna nya funktionalitet i maj. Det innebär att ni som GEOSECMA-användare har gott om tid på er att förbereda er så att ni är redo att följa de nya myndighetsreglerna från januari 2022. Under denna perioden kan ni testa att leverera era befintliga planer till plattformen, precis som Lantmäteriet rekommenderar, samt se över era relaterade arbetsprocesser.

LänktipsVill du veta mer?

Är du intresserad av ytterligare information om GEOSECMA for ArcGIS och hur vår lösning kan stödja era verksamhetsbehov? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.