Publicerad 2021-01-21

Nu kan GEOSECMA-kommuner leverera vägnätsdata till Trafikverket via automatisk incheckning!

Den bakomliggande tanken i all vår utveckling är att förenkla för våra användare. Ett sätt att förenkla är genom automatiserade och digitala arbetsflöden. Så när Trafikverkets nya lösning nu tas i skarp drift, avseende helautomatisk incheckning av information om vägnät och företeelser till nationella vägdatabasen, är GEOSECMA for ArcGIS självklart redo!


GEOSECMA uppfyller Trafikverkets kvalitetskrav

Under hösten har vi, tillsammans med Skellefteå kommun, genomfört testprojekt med Trafikverket för att kvalitetssäkra leveransen från GEOSECMA LVDB till den nationella vägdatabasen (NVDB). 

Resultatet har varit väldigt lyckat och det innebär att GEOSECMA for ArcGIS uppfyller Trafikverkets alla kvalitetskrav. Så nu kan S-GROUP Solutions kunder ansöka hos Trafikverket att få börja leverera data i XML-format till NVDB!


Kommuner anmäler sitt intresse hos Trafikverket

När din kommun vill börja leverera era vägnätsdata via automatisk incheckning så anmäler ni ert intresse till indatastod@trafikverket.se. För att en kommun ska tillåtas använda den automatiska funktionen måste ett antal krav vara uppfyllda. Dessa krav kommer Trafikverkets indatastödjare att gå igenom tillsammans med er efter att ni anmält ert intresse.

På Trafikverkets hemsida finns detaljerad information om ovanstående.


Vill du veta mer?

Är du intresserad av ytterligare information om GEOSECMA for ArcGIS och hur vår lösning kan stödja era verksamhetsbehov? Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad

Hjälpte informationen dig?
Kontakta mig
Tack för din synpunkt
Just nu har vi tekniska problem, försök gärna igen senare.